Ádám Tóth OCR

“Ha könnyű lenne, mindenki megcsinálná.”

A mozgás gyerekkorom óta jelen van az életemben. Teljesítménytúrázással kezdtem, melyet a terep ultrakupa követett. Azt követően több évig a magyar válogatott keret tagjaként tájfutottam. Folyamatosan kerestem a futáshoz köthető különleges erőpróbákat, végül rátaláltam az extrém akadályfutásra (OCR), azon belül is a Spartan Race-re, amely számomra azóta is a legnagyobb kihívást jelentő extrém akadályfutó verseny.

Elmondhatom magamról, hogy a világ legnépszerűbb akadályfutó eseményének, a Spartan Race-nek vagyok a magyarországi arca (hivatalos Spartan Race nagykövet), mely sorozat világbajnoki pontversenyében a 3. helyen állok.

2017-ben több, mint 10 külföldi versenyen, 8 országban képviseltem eredményesen Magyarországot.

A 2017-es év egyik OCR csúcseseményét, a november elején Spártában megrendezett Spartan Race Trifecta hétvége mindhárom versenyszámát (Sprint, Super és Beast távokon) sikerült megnyernem. Emellett a 2017-es andorrai Európa Bajnokságon 5. helyen végeztem, illetve hazai rendezésű extrém akadályfutó versenyeken 12-szer álltam rajthoz, melyekből egy kivételével mindenhol én végeztem a dobogó legfelső fokán.

Share this Page